Mechanik

Portal o motoryzacji

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#1 2011-05-08 16:49:30

eMCe

Administrator

Punktów :   

Heifeld zły na Pietrowa

Podczas wyścigu o GP Turcji doszło do pierwszego w tym sezonie spięcia pomiędzy kierowcami Lotus Renault. Nick Heidfled jest bardzo niezadowolony, że w trakcie walki o pozycję Witalij Pietrow wypchnął go poza tor.

Do bratobójczego pojedynku doszło pod koniec trzynastego okrążenia. Heidfeld na dohamowaniu zaatakował Pietrowa po wewnętrznej, ale ten nie miał zamiaru łatwo oddawać ósmej pozycji. Rosjanin pojechał agresywnie i wypchnął Heidfelda poza tor. Ten manewr bardzo zdenerwował niemieckiego kierowcą. "Quick Nick" nawet wymachiwał pięścią w kierunku Pietrowa.

- To nie było ładne. Nie powinno mieć miejsca. On po prostu mnie wypchnął i doszło do kolizji. To nie był bezpieczny manewr - ocenił sytuację Heidfeld.

Kierowca Lotus Renault przyznał, że nie jest zadowolony ze swojego siódmego miejsca, ale pozytywnym aspektem było jego tempo wyścigowe.

- Z wyścigu nie jestem całkiem zadowolony. Moje tempo było niezłe, ale większość czasu spędziłem w korku i gdybym tylko miał trochę więcej wolnego miejsca, łatwo osiągnąłbym lepszy rezultat. Muszę znaleźć przyczynę słabej formy w sobotnich kwalifikacjach - stwierdził "Quick Nick".

wp.pl

#2 2011-05-08 16:57:46

Beck

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: Heifeld zły na Pietrowa

Będzie trochę złej krwii, ale może to pomoże zawodnikom - na co bardzo liczę. Ogólnie jestem za Pietrowem, przyblokował, zwykła walka o pozycje, niech Nick znów nie wyjeżdża ze swoim EGO.

#3 2011-05-08 18:45:35

Gyflo

Administrator

Punktów :   

Re: Heifeld zły na Pietrowa

Żeby znów nie było że gdzie Nick tam konflikty...

Stopka forum

RSS