Portal o motoryzacji
W skład naszej załogi adminów wchodzą:
- Gyflo (ja)
-eMCe
Naszym zadaniem będzie dodawanie newsów motoryzacyjnych, i opieka nad forum. Was zapraszamy do aktywnego udziału w życiu forum. Od następnego tygodnia będą pojawiać się konkursy z nagrodami.
Zapraszamy do udziału na stronie:)
Kuba napisał:
Witam.
Powinniście zrobić jakieś logo, inną domenę, reklame forum i wtedy będzie dobrze. Bo jak narazie fatalna fuszerka.
Póki co nie ma Gyflo (popsuty komputer) więc niczego nie będę robił bez jego wiedzy. Jednak logo bardzo możliwe że będzie, choć zobaczymy - mi się podoba nawet bez... Domena, raczej na pewno nie teraz, choć Gyflo podejmie tu ostateczną decyzję i jeśli się zdecyduje to super. Reklama, jakaś mała jest, wśród znajomych porozsyłaliśmy linki.
Ja jednak wolał bym zobaczyć i logo i domenę na przykład mechanik.pl czy mechanik.com odrazu lepiej wygląda. A taka strona w Polsce by się bardzo przydała. Reklama musi być dużo, dużo lepsza, ale do tego potrzebne są domena i logo.
Kuba masz racje, zawsze lepiej mieć domene logo itd. ale stona jest chyba czysto amatorska. Z jednym się jednak zgodzę na 100 %, czyli reklamą, nawet amatorskie fora potrafią mieć bardzo dużo ludzi i postów. Ale chyba adminom nie muszę mówić co trzeba robić żeby mieć użytkowników.
Jeśli administratorzy będą mieć czas i chęci, to spokojnie ta strona może nie być amatorska, znajdą sie ludzie którzy potrzebują pomocy mechanika i ble ble...
Dobrze powiedzmy że strona będzię miała ze 100 użytkowników i z 5000 tyś postów i później administracja się zdecyduje przenieść forum pod inny serwer i domene i co? Stracimy wszystko.
Kuba
Z jednej strony się z tobą zgadzam, (domena, fajne logo, i to że można stracić posty [choć to też nie jest takie pewne, muszę się dowiedzieć czy przy ewentualnych przenosinach, dało by się to wszystko zachować]) ale z drugiej będziemy płacić kasę na serwer, domenę a strona nie wypali, więc była by to jedynie strata pieniędzy. Jestem jednak przekonany że jeżeli było by tak jak mówisz to znaczy: 100 użytkowników i z 5000 tyś postów to już pomyśleli byśmy poważnie nad zmianą serwera i domeny.
Reklama jest prymitywna, czyli podsyłanie linków znajomym. Chyba zdecydowana większość użytkowników znamy. Beck, smyqu, zwierzak oni są od Gyflo, Conan i Manitu86 również zaproszeni, lub sami trafili - tego nie wiem. Alana wczoraj zaprosiłem. Ty trafiłeś tu...?
Ogólnie poczekajmy na Gyflo (który jest pomysłodawcą tej strony, ja miałem być tylko od spraw technicznych, ale że również wybieram się do szkoły o profilu "mechanik samochodowy" będzie działać) wtedy będziemy mogli porozmawiać już o konkretach.
Jeśli chodzi o Gyflo to będzie na pewno już w tym tygodniu (spalił mu się zasilacz od komputera, a że był stary, to kupuje nowy komp i stąd ta długa przerwa).
Ostatnio edytowany przez Beck (2011-05-29 16:51:48)
Ja przyszedłem sam, bo podobnie jak ktoś wyżej przeglądam portal pun.pl, ale takich ludzi będzie co najwyżej kilka, dlatego reklamował bym forum jak się tylko da, robiąc rzeczy o których wcześniej pisałem, i nie będę się powtarzał.
Właśnie taki jest problem, że nie ma użytkowników, a ja będę płacił ileś tam kasy. Po co? Ale jak będzie konieczne to zobaczymy. A forum rozwijamy, ostatnio mało postów było po mnie, Becka i smyqu nie było.