Portal o motoryzacji
Na wstępie zaznaczam że jeśli zły dział, to proszę przenieść, ale lepszego niestety nie znalazłem.
Chciałbym kupić samochód marki Ferrari, ale ludzie mówią że nie opłaca się bo jak się zepsuje to nie kupię części i tak dalej. Jak z tym na prawdę jest? Bo chciałbym kupić oczywiście używane auto i wyremontować.
Z góry dziękuję.
Dokładnie to jaki model chcesz kupić? Bo jak jakiś popularny u nas w kraju, to części dostaniesz, z tym że będzie trochę drogo, ale zdajesz sobie z tego sprawę kupując auto tej marki.
Ogólnie części raczej kupisz, sprowadzą Ci z zagranicy, ale trzeba sobie wyliczyć czy się opłaca.
Dzięki za zainteresowanie. Chcę kupić coś taniego max. 20 tyś nie więcej. Aktualnie niestety bardziej liczy się kasa niż model. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że będzie to większy koszt niż normalnie, ale zawsze było to moje marzenie:)
Zadzwoń do salonu Ferrari, bo chyba taki jest w Warszawie i spytaj czy załatwią Ci części, jeśli tak i jest to twoje marzenie, to kupuj. Choć jak widzę że liczy się dla ciebie tylko znaczek i model jest Ci bez różnicy to troszkę, no nie mam wyrazu ale coś negatywnego.
Źle mnie zrozumiałeś Beck, liczy się dla mnie model, ale kasa mnie ogranicza. Chcę mieć autko Ferrari, to podstawa a model? Modele wszystkie mają fajnę więc się tak tym nie przejmuję.
Ech te polskie drogi, myślałem że może EURO to się trochę poprawi, ale widać jak jest. Wcześniej przeglądałem allegro i inne portale nawet zagraniczne i widziałem pojazdy do 20 tyś ale większość stara i do remontu. Myślę że spokojnie jeśli bym się sprężył do do 25- 30 tyś. znalazł bym jednak spokojnie Ferrari na chodzie, już jak o tym myślę robi mi się gorąco:)
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za rady.
17 tysięcy to dość tanio za Ferrari, przeglądałem Allegro i ceny za porządne auto są dość duże, czemu nie można się dziwić. Ja na twoim miejscu wolałbym sobie odpuścić, koledzy wyżej podali kilka powodów dlaczego.
Ceny marzeń ogólnie bywają wysokie.
Ogólnie czytam fora, i od czasu do czasu padają podobne pytania, i w większości ludzie cieszą się Ferrarką chwilę czasu, bo kupują złom za powiedzmy 20 tysięcy, który się sypie i później mają problem z drogimi częścmi, a większość mechaników gdy widzi Ferrari to myśli że właściciel na forsie śpi.
Moja rada, jeśli chcesz kupić samochód marki Ferrari, to nie ten z najniższej półki, musisz wydać na taki kwotę rzędu 100 tysięcy, nie wiem więc czy się opłaca.
Master napisał:
Ceny marzeń ogólnie bywają wysokie.
Ogólnie czytam fora, i od czasu do czasu padają podobne pytania, i w większości ludzie cieszą się Ferrarką chwilę czasu, bo kupują złom za powiedzmy 20 tysięcy, który się sypie i później mają problem z drogimi częścmi, a większość mechaników gdy widzi Ferrari to myśli że właściciel na forsie śpi.
Moja rada, jeśli chcesz kupić samochód marki Ferrari, to nie ten z najniższej półki, musisz wydać na taki kwotę rzędu 100 tysięcy, nie wiem więc czy się opłaca.
Świetnie opisane.
Witam wszystkich miłośników Ferrari, obecnie pracuję w firmie angielskiej produkującej części zamienne do różnych typów Ferrari i nie tylko, jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę podać nazwę części może uda mi się komuś pomóc.